Creëer de juiste akoestiek dankzij BASWA acoustic

We brengen 80% van ons leven binnen door. En niets vervelender dan een slechte akoestiek in huis, op kantoor of op openbare plaatsen. Staat er bij u een renovatie of nieuwbouw op de planning? Dan denkt u best op voorhand goed na over de juiste akoestiek. BASWA acoustic bracht het ideale product op de markt voor superieur akoestisch comfort. Al uw akoestische problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon, zonder dat de eindgebruiker er iets van merkt.

Naadloos, akoestisch pleisterwerk

Akoestische panelen met een strak design die onzichtbaar in de wanden of plafonds geïntegreerd worden? Het bestaat! Het naadloos akoestisch stucwerk van BASWA acoustic biedt de perfecte duurzame oplossing voor elk interieur, zowel in de publieke als in de privésector. Het bestaat voor 90% uit gerecycleerde materialen, wordt met een minimale ecologische impact geproduceerd in het Zwitserse dorp Baldegg en heeft een levensduur van 50 jaar. Dankzij de producten van BASWA acoustic creëert u bijna overal een gezond ruimteklimaat, zelfs in vochtige omgevingen. Hieronder enkele voorbeelden:

  • Keukens
  • Leefruimtes
  • (Thuis)kantoren
  • Ontspanningsruimtes
  • Zwembaden en spa’s
  • Buitenterrassen
  • Publieke circulatieruimtes

Grenzeloze veelzijdigheid

Het akoestisch pleisterwerk van BASWA is flexibel en naadloos. Rondingen, gewelven en koepels vormen geen uitdaging en het stucwerk bedekt de volledige grootte van de onderstructuur. De isolatieplaten met een grondlaag worden tegen het plafond of de muur gekleefd. U kunt er probleemloos lichtpunten, gordijnrails, spots en schuifdeuren inwerken. Voor alle details is er een oplossing. Vervolgens kiest u één of twee afwerkingslagen in fijn marmerzand. Die bepalen het uitzicht en kunt u volledig op uw project afstemmen. Wilt u een korrelige of eerder matte afwerking? Beige, greige, zwart, wit of een felle kleur? Er zijn eindeloos veel mogelijkheden. Zit de kleurtint die je in gedachten had niet tussen het uitgebreide kleurassortiment, dan kunt u uw kleuren ook zelf samenstellen dankzij onze  persoonlijke kleurmenging.

Hoe werkt het akoestisch pleisterwerk precies?

Wanneer de verzender geluid produceert, weerkaatst het onderweg naar de ontvanger op alle oppervlakken die het tegenkomt. Hoe harder die oppervlakken zijn, hoe harder het weerkaatst en hoe harder het geluid binnenkomt. Het akoestisch pleisterwerk zorgt ervoor dat het geluid zachter terugkomt als het tegen het plafond of de muur botst. Zo wordt de nagalmtijd verkort en de spraakverstaanbaarheid verbeterd.

De Roo: gecertificeerde BASWA installateur

Een uitstekende productkwaliteit gaat hand in hand met een professionele installatie. Omdat de plaatsing een erg specifiek en delicaat werkje is, mogen producten van BASWA uitsluitend door erkende BASWA verwerkers geïnstalleerd worden. In juni ging team De Roo naar het hoofdkantoor van BASWA acoustic in Zwitserland voor een opleiding. We leerden alles over het systeem en breidden onze kennis en technische skills uit. Ons team slaagde voor het examen en kreeg het certificaat in handen. We mogen onszelf dus officieel een BASWA gecertificeerde installateur noemen.

Wilt u meer info over dit product? Bent u benieuwd hoe u het kunt implementeren in uw project? Neem dan contact met ons op. We geven u advies en staan u tijdens het volledige proces met raad en daad bij.

Foto: Poolhouse Sinaai – ANTE Architecten – Credits: Sonogamma