De perfecte raamdecoratie voor elke ruimte in uw huis

Raamdecoratie is de perfecte manier om sfeer en gezelligheid aan uw interieur toe te voegen. Naast stijlvol is raamdecoratie ook nog eens erg functioneel. Zo houdt ze in de zomer het felle zonlicht tegen en in de winter de warmte binnen. U hebt een eindeloze keuze aan types, materialen en kleuren. Weet u niet waar te beginnen? Met dit blogartikel zetten we u al op weg.

Voornaamste aandachtspunten per kamer

Waar u op moet letten tijdens uw zoektocht naar de perfecte raamdecoratie, hangt af van de kamer waar de gordijnen, lamellen of jaloezieën komen te hangen. Wilt u verduisterende of lichtdoorlatende gordijnen? In een landelijke, moderne of industriële stijl? Moeten ze wasbaar of vochtbestendig zijn? We zetten de belangrijkste aandachtspunten per kamer even voor u op een rijtje.

Woonkamer

De raamdecoratie is allesbepalend voor de look en feel van uw woonkamer. Belangrijk is dus om gordijnen of jaloezieën te zoeken die aansluiten bij de stijl en inrichting. Zo behoudt u de harmonie in huis. Hebt u een meer industrieel interieur? Ga dan voor aluminium jaloezieën met een rauwe en strakke look. Bent u meer fan van een landelijke stijl, dan zijn houten shutters iets voor u. Bij een modern en elegant interieur passen plisségordijnen dan weer uitstekend.

Natuurlijk licht fleurt uw woonkamer helemaal op. Zorg er dus voor dat u geen te verduisterende gordijnen kiest, maar tegelijk toch voldoende privacy hebt. Nog een voordeel van gordijnen is dat ze voorkomen dat uw interieur verkleurt door overmatig buitenlicht.

Keuken

In de keuken wordt alles net dat tikkeltje sneller vuil. Het zou niet de eerste keer zijn dat er tijdens het bakken of koken beslag of saus door de keuken vliegt. Vlekken op gordijnen zijn dan ook snel gemaakt. Ga daarom op zoek naar raamdecoratie die u snel proper krijgt en onderhoudsvriendelijk is. Houten of aluminium lamellen kunnen hier een oplossing bieden.

Slaapkamer

In de slaapkamer zijn rolgordijnen nog steeds de ultieme topper. Een donkere, rustige slaapkamer zorgt ervoor dat u beter en dieper slaapt. Een extra aandachtspuntje hier zijn lichtkieren en klapperende gordijnen. Niemand die in de zomer om vijf uur al wakker wil worden van het licht buiten of in het midden van de nacht door een openstaand raam en klapperende gordijnen.

Badkamer

De badkamer is de meest vochtige plek in huis. Alle materialen die u hier gebruikt, moeten daar dan ook tegen kunnen. Voor de raamdecoratie zijn aluminium jaloezieën of klassieke polyester plisségordijnen een uitstekende keuze. Die materialen zijn namelijk prima bestendig tegen het vocht. Ga daarnaast voor een gordijn dat voldoende licht doorlaat, zonder dat u daarvoor aan privacy moet inboeten.

Kies voor raamdecoratie op maat

Als u uw raamdecoratie op maat laat maken, bent u zeker dat ze perfect in de ruimte passen. Het bespaart u bovendien heel wat tijd en moeite om op zoek te gaan naar gordijnen met de juiste afmetingen. Of u nu voor stoffen gordijnen, rolgordijnen, lamellen of plisségordijnen gaat, op maat geven ze altijd het beste resultaat.

Hou rekening met het type raam

Bij elk type raam hoort een ander soort gordijn. Bespreek met een specialist welk gordijn het best bij uw kantel-, dak- of schuifraam past. Kunt u er niet gemakkelijk bij? Dan is het een slim idee om voor elektrische bediening te kiezen. Dat bespaart u alvast heel wat gedoe.

Ga eens voor kleur

Kan uw interieur wel wat kleur gebruiken? Dan is de raamdecoratie daar de ideale plek voor. Ga voor een gordijn met een print of opvallend kleurtje. Hebt u het toch liever wat subtieler, dan kunt u er een pasteltintje tussenuit kiezen.

Test het uit

Gordijnen zijn niet de goedkoopste aankoop in uw interieur, reden te meer om op voorhand voldoende te vergelijken. U kunt bij Tende De Roo steeds kleur- en materiaalstalen opvragen zodat u ze thuis in alle rust kunt uittesten. Zo komt u te weten welk materiaal in welke kleur het best bij uw interieur past.

Denk aan de duurzaamheid

Ook in uw interieurinkleding krijgt duurzaamheid steeds een belangrijke rol. Er zijn heel wat ecologische en lokaal geproduceerde producten voorhanden. Denk bijvoorbeeld aan gordijnen die gemaakt zijn van reststoffen van T-shirts, petflessen of Hennep. Tip: op de website van Ik Koop Belgisch vindt u alle gordijnen en jaloezieën van Belgische makelij terug.

Hebt u nog vragen over uw raamdecoratie of wilt u gordijnen op maat bestellen?

Neem dan snel contact op met Tende De Roo.