De wondere wereld van bladgoud

Goud is voor velen een teken van luxe en warmte. Vooral vroeger werden er vaak gouden elementen aan de gevels van huizen toegevoegd. Dat werd aan de hand van bladgoud gedaan. Ook binnenshuis is bladgoud het ideale materiaal om meubels, schilderij- of spiegellijsten en lampenvoeten een luxueuze uitstraling te geven. Bladgoud aanbrengen is een echte stiel. Benieuwd hoe het in zijn werk gaat? Lees dan snel verder.

Aantrekkelijke eigenschappen van bladgoud

Omdat goud niet oxideert aan de lucht of in water en geen glans verliest, is het een erg duurzaam materiaal. De buigzaamheid en flexibiliteit maken het mogelijk om een gram goud te walsen tot maar liefst een vierkante meter bladgoud. Goud heeft bovendien een uitstekende polijstbaarheid en hoge glans. Het heeft slechts een klein beetje licht nodig om te schitteren. U hoort het al, bladgoud past perfect op uw gevel of uw favoriete decoratievoorwerpen.

Hoe brengt u bladgoud aan?

Bladgoud aanbrengen is een delicaat werkje. Kennis van zaken is noodzakelijk voor een goede uitvoering. Voor het beste resultaat doet u daarom beroep op een vakman. Die beschikt over de nodige technische kennis, ervaring en vakmanschap. Bladgoud bevestigen gebeurt in verschillende stappen. Tijdens de eerste stap worden twee lagen verf in een okerkleur op het oppervlak aangebracht. Als de verf is opgedroogd en het buiten niet regent of te hard waait, gaan we verder met het aanbrengen van een laag verguldlijm op het oppervlak. Nu kunnen we de velletjes bladgoud met propere handschoenen voorzichtig uit de enveloppe halen en op het laagje lijm bevestigen. Druk aan met een plat penseel en tamponeer.

Als de bladgouden elementen zich aan de buitenzijde van uw woning bevinden, is de kwaliteit van het materiaal bijzonder belangrijk. Het bladgoud moet namelijk bestand zijn tegen de zon, regen, hagel en sneeuw. Om zo lang mogelijk van een stralende decoratie te genieten, is dubbel torengoud de beste keuze.

Restauratie beschermde gevel in Brugge

Als u denkt aan bladgoud, legt u vast snel de link met oude woningen en kerken. We gaan dan ook voornamelijk bij renovaties aan de slag met bladgoud. Zo ging het ook voor de restauratie van een beschermde gevel in de binnenstad van Brugge, die we samen met Erfgoed en een architectenbureau uitvoerden. De gevel is in vier kleuren geschilderd met een leuk accent in bladgoud.

Gaat u voor bladgouden elementen in uw nieuwe woning of wilt u bestaand bladgoud een opfrisbeurt geven? Neem dan zeker contact met ons op. Wij sturen onze beste vakman om het bladgoud te bevestigen.