Geert Peirens: 43 jaar werknemer van De Roo

Nu geeft hij zijn kennis door aan de jongere generaties

Het is bijna een unicum geworden: iemand die 43 jaar bij hetzelfde bedrijf gewerkt heeft. Geert Peirens was al die tijd een belangrijke kracht bij De Roo. Vandaag is hij met pensioen, maar komt hij wekelijks nog naar het bedrijf om advies te geven aan jongere medewerkers.

Geert Peirens: “Door de jaren heen heb ik binnen het bedrijf heel wat taken uitgevoerd. Op die manier ben ik zowat van alle markten thuis: schilderen, behangen, raamdecoratie, vloerbekleding … Ik volgde ook heel wat opleidingen, om mee te zijn met alle technieken.

Door de jaren heen heb ik veel zien evolueren: zo wordt er vandaag veel meer gesorteerd dan vroeger, geven de verven vandaag veel minder geur af … Ook zijn klanten veeleisender geworden. Het internet speelt daarin zeker een rol. Ze zien veel meer en elk klein detail wordt aangehaald. Maar dat vond ik net leuk: je werk moest bijna perfect zijn.

Na 43 jaar ging ik met pensioen, en eerlijk, ik had het wel wat lastig om alles los te laten. Ik doe het nu eenmaal zo graag. Maar ik blijf nog één dag per week ten dienste van het bedrijf, hierbij ondersteun ik de jongere collega’s en ben ik blij hen te kunnen helpen met de nodige tips. Ik ga langs op de werf, geef hen wat extra info over hoe ze een spuitmachine optimaal gebruiken, de juiste druk kiezen, denk mee na over de oplossing van praktische problemen … Dit geeft veel voldoening.”

Wilt u ook graag bij De Roo aan de slag gaan? Check dan zeker onze openstaande vacatures.