Hout met een verouderde look? Laat het luchtgommen!

Hebben uw houten meubels hun beste tijd gehad? Wel, we hebben goed nieuws voor u. U hoeft nog niet meteen naar de winkel te rennen om nieuwe meubels aan te kopen. Door ze te luchtgommen steekt u het hout namelijk eenvoudig in een volledig nieuw jasje. Zo zien uw meubels, trappen of deuren er in 1, 2, 3 uit zoals u dat wilt.

Wat is luchtgommen?

Het effect van luchtgommen is gelijkend aan dat van zandstralen, maar de techniek is heel wat minder agressief. Een professional straalt met een pistool zachte keramische korrels onder een lage druk in een draaiende beweging op het houten (of metalen of stenen) oppervlak en verwijdert zo oude afwerkingslagen zoals verf of vernis, terwijl de kwaliteit van de ondergrond behouden blijft. U kunt het gebruiken om de verweerde look van allerlei houten oppervlaktes binnen- of buitenshuis zoals meubels, trappen, raamomkaderingen en deuren op te fleuren.

Naargelang de straaldruk, de hoeveelheid straalmiddel en de straalopening, krijgt u een heel ander gomeffect. Wat u ook in gedachten hebt, met luchtgommen is het allemaal mogelijk. Als u trouwens water aan het proces toevoegt, is luchtgommen ideaal om uw gevels te reinigen.

Nauwkeurig vakwerk

Om schade aan het oppervlak te voorkomen is het belangrijk dat u dit delicate werkje aan een vakman overlaat. Die weet precies in welke positie hij het pistool moet houden en wat de juiste afstand ten opzichte van het oppervlak moet zijn om een bepaald gomeffect te bekomen. De structuur van de keramische korrel mag ook niet te scherp zijn om een inslag te voorkomen.

Onze specialisten beschikken over het nodige materiaal en de vereiste kennis en weten precies hoe ze te werk moeten gaan.

De voordelen van luchtgommen

In vergelijking met andere, soortgelijke technieken biedt luchtgommen u tal van voordelen:

  • U kunt verouderde meubels naar wens afwerken, zodat ze volledig in uw interieur passen.
  • Door de lage druk is luchtgommen ideaal voor fragiele ondergronden.
  • Er worden geen chemische producten gebruikt.
  • Het is niet agressief voor het oppervlak.
  • Binnenshuis wordt er geen water gebruikt, wat de kwaliteit en duurzaamheid van het materiaal verlengt en ervoor zorgt dat u minder last hebt van vuil.
  • De techniek laat u toe erg efficiënt en fijn te werk te gaan.
  • Als u water als bindmiddel toevoegt, veroorzaakt luchtgommen geen stof als u het als gevelreinigingstechniek gebruikt.

Ziet u een nieuwe look voor uw meubels, trappen of deuren wel zitten? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken. Check ook zeker ons aanbod en kom te weten wat De Roo nog meer voor u in petto heeft.