Mortex: een strakke betonlook met tal van voordelen voor uw woning in Gent

Hebt u (ver)bouwplannen voor uw woning in Gent? Voor een specialist in Mortex moet u bij De Roo zijn. In dit artikel komt u alles over het populaire product te weten. We hebben het over wat het juist is, de kostprijs en waarom u ervoor zou moeten kiezen.

Wat is Mortex?

Mortex is een mix tussen kalk en cement. De decoratieve pleisterbekleding is in tal van verschillende kleuren te verkrijgen en geeft een strakke betonlook aan de vloeren, muren, plafonds, trap, inloopdouche, het badkamermeubel en/of keukenblad van uw woning in Gent.

Mortex

Mortex voor nieuwbouw en renovaties in Gent

Of u nu gaat renoveren of bouwen, met Mortex kunt u alle kanten op. Aangezien er geen breek- of sloopwerken aan te pas komen, is het een erg dankbaar product om mee aan de slag te gaan. U verliest trouwens geen plaats, want een laag Mortex is slechts enkele millimeters dik.

Mortex: verschillende kleurmogelijkheden

Ondanks dat de meeste mensen beton aan de kleur grijs linken, heeft Mortex nog tal van andere kleurmogelijkheden. Dus ook als grijs niet bij uw interieur past of u simpelweg geen fan bent van de kleur, is Mortex een interessante optie voor uw renovatie of bouwproject in Gent. U hebt immers keuze uit tientallen kleurschakeringen. Wilt u een mooi contrast creëren? Of wilt u één bepaalde kleur doortrekken doorheen heel uw woning? Het kan allemaal! Omdat Mortex verschillende toepassingsgebieden heeft en bij tal van interieurtrends past, is het product tijdloos.

Maak meteen een afspraak en kom te weten wat De Roo voor uw project kan betekenen.

Wat zijn de nadelen van Mortex?

Mortex biedt weinig of geen nadelen. Waar u wel rekening mee moet houden, is dat de plaatsing van Mortex een tijdsintensieve job is, wat uiteraard impact heeft op het prijskaartje. Daarom laat u het precieze werkje beter uitvoeren door een expert in Gent zoals De Roo.

Wat zijn de voordelen van Mortex?

Mortex heeft tal van voordelen:

 • Mortex is toepasbaar op verschillende ondergronden.
 • Mortex is een duurzaam product.
 • U kiest zelf de afwerking die het best bij uw interieur past: ruw of glad.
 • Omdat Mortex aangebracht wordt bovenop een ander oppervlak, is er geen breekwerk nodig.
 • Mortex is een onderhoudsvriendelijk product. Af en toe eens stofzuigen en poetsen met een groene zeep of neutrale allesreiniger volstaat. Om de paar maanden eens met olie of wax erover gaan is wel aangeraden om vlekken te vermijden.
 • Mortex lijkt op natuursteen, maar is heel wat voordeliger in prijs.
 • Mortex past bij verschillende interieurinrichtingen, van modern tot traditioneel.
 • Na de plaatsing is een nabehandeling tegen vocht niet nodig. Omdat er geen voegen zijn, is Mortex waterdicht.
 • Mortex is bestand tegen hoge temperaturen.
 • Mortex is een ijzersterk materiaal en bijzonder kras-, scheur- en slijtvast.
 • Mortex past perfect samen met vloerverwarming.

Vraag uw persoonlijke offerte aan.

Afwerkingsstijl Mortex: glad of ruw

Een gladde, gepolijste afwerking of ruwere structuur? U kiest het helemaal zelf. Door zelf de afwerkingsstijl te kiezen, kunt u uw badkamer, woonkamer of keuken helemaal laten aansluiten bij uw interieur. Als dat geen grote plus is!

Mortex: offerte en prijs

Hoeveel Mortex u exact kost, hangt af van een aantal elementen. Zo kijken we onder andere naar de grootte van het te bewerken oppervlak. Maak een afspraak om uw project met ons te bespreken. Om een duidelijk beeld te krijgen van de aard van het project, komen we eerst langs bij u thuis in Gent. Daarna bezorgen we u een offerte op maat. Neem in tussentijd zeker een kijkje op onze website en ontdek wat De Roo voor uw nieuwbouw- of renovatieproject kan doen.