Mortex: een strakke betonlook met tal van voordelen voor uw woning in Knokke

Mortex is zeer populair bij nieuwbouw- en renovatieprojecten. Maar wat is Mortex precies, waarom zou u ervoor kiezen en wat kost het? En waar vindt u een specialist in Mortex in de regio Knokke? U ontdekt het in dit artikel.

Wat is Mortex?

Mortex is een decoratieve pleisterbekleding voor vloeren, muren, plafonds, trappen, keukenbladen, inloopdouches, badkamermeubels … Het bestaat uit cement en kalk en is in heel wat kleuren beschikbaar. Mortex zorgt voor een strakke, naadloze betonlook in uw woning in Knokke.

Wat zijn de voordelen van Mortex?

Mortex biedt u heel wat voordelen:

 • Mortex is perfect combineerbaar met vloerverwarming.
 • Mortex is duurzaam.
 • Het is waterdicht: er zijn bij Mortex geen voegen. Een nabehandeling tegen vocht dus is niet nodig.
 • Mortex is hittebestendig.
 • Mortex kan geplaatst worden zonder breekwerk: het wordt aangebracht bovenop een ander  oppervlak.
 • Mortex is onderhoudsvriendelijk: eens stofzuigen en af en toe kuisen met een neutrale allesreiniger of groene zeep volstaat. Wel is het aangewezen om er elke paar maanden eens over gaan met een wax of olie, om vlekken te voorkomen.
 • Mortex lijkt op natuursteen, maar is een stuk goedkoper.
 • Mortex past zowel binnen een traditionele als een moderne stijl.
 • U kunt bij Mortex kiezen tussen een gladdere of een ruwere afwerking.
 • Mortex kan aangebracht worden op verschillende ondergronden.
 • Mortex is ijzersterk: kras-, scheur- en slijtvast.

Vraag meteen een offerte!

Wat zijn de nadelen van Mortex?

Mortex biedt weinig of geen nadelen. Wel is het plaatsen van Mortex arbeidsintensief, wat uiteraard een impact heeft op de prijs. Ook is het aanbrengen van Mortex specialistenwerk.

Mortex voor nieuwbouw en verbouwingen in Knokke

Precies omdat Mortex zo’n veelzijdig product is, kunt u het integreren in uw nieuwbouw, maar ook in een renovatieproject in Knokke. Doordat er geen breek- of sloopwerk aan te pas komt, is het een heel dankbaar product. En bovendien is een laag Mortex maar enkele mm dik, waardoor u geen plaats verliest.

Afwerkingsstijl Mortex: glad of wat ruwer

U kunt ook kiezen tussen een zeer gladde, gepolijste afwerking, of voor een wat ruwere textuur. Daarom is Mortex ook zo gegeerd: u kunt het perfect laten aansluiten bij uw voorkeuren.

Mortex: welke kleuren zijn er mogelijk?

Bij een betonlook denkt iedereen meteen aan grijs. Logisch, en … toegegeven: grijs is nu eenmaal de populairste kleur bij Mortex. Maar ook als u geen fan bent van grijs, of op zoek bent naar heel andere kleur, is Mortex een echte aanrader. Zo is het mogelijke kleurenpallet bij Mortex zeer ruim, met tientallen kleurschakeringen. Gaat u voor één kleur, die doorgetrokken wordt in de vloer, wanden en zelfs de meubels? Of wil u veel liever een mooi contrast creëren? Alles is mogelijk. Dit maakt ook dat Mortex zeer veel toepassingsgebieden kent en aansluit bij tal van interieurtrends: van strak, modern tot eerder klassiek.

Wil u weten welke mogelijkheden De Roo u biedt via Mortex? Maak dan zeker een afspraak.

Mortex

Mortex: offerte en prijs

Hoeveel kost Mortex nu precies? Wel, dat hangt uiteraard af van een aantal criteria, zoals hoe groot de te bewerken oppervlakte is. Omdat het om een arbeidsintensief werk gaat, is het natuurlijk belangrijk dat we vooraf even bij u langskomen in Knokke en een precies beeld krijgen van de opdracht. We bezorgen u dan een offerte op maat. Contacteer ons om een afspraak te maken.