Een onberispelijke gevel, het hele jaar door

Is de gevel van uw woning geschilderd? Om ervoor te zorgen dat die er jaar na jaar piekfijn uitziet, voert u best regelmatig een onderhoudsbeurt uit. Lees snel verder om alles over het onderhoud van uw geschilderde gevel te weten te komen.

Regelmatig onderhoud noodzakelijk

Om slijtage zo veel mogelijk te vermijden, stelt u een onderhoudsbeurt aan uw gevel beter niet te lang uit. Wacht u toch te lang? Dan moet u eigenlijk van nul herbeginnen, met een erg hoog kostenplaatje als gevolg.

Om de drie à vier jaar doet u best een klein onderhoudstoertje. Na acht à tien jaar is het dan tijd om de gehele gevel opnieuw te schilderen. Profiteer van de opfrissing om tegelijkertijd uw volledige gevel én het dak aan te pakken. Het is het ideale moment om uw dak te reinigen, te ontmossen en stenen te verwijderen. Een vakkundige uitvoering is daarbij essentieel. We komen met plezier kijken en contacteren eventueel een dakwerker om ons te helpen bij de uitvoering van de werken. Zo bent u zeker van een goed resultaat!

Schoonmaken en verven maar

Vooraleer u aan de schilderwerken begint, moet u eerst eventuele groenaanslag verwijderen en losse of verpoederde voegen vervangen. Hebt u geen last van groenaanslag of verpoedering? Dan volstaat het om de gevel af te spuiten met de tuinslang. Daarna kunt u met de verf aan de slag gaan. Die verf moet uiteraard vochtbestendig en buitenduurzaam zijn, want de verf krijgt met het met het Belgische weer vaak hard te verduren. Kijk ook zeker uit naar een verf met een beperkte vuilaanhechting, zodat de gevel er zo lang mogelijk onberispelijk uit blijft zien.

Kwalitatief verfmateriaal voor onberispelijk resultaat

Om ervoor te zorgen dat uw gevel er zo lang mogelijk goed uit blijft zien, is het belangrijk om met de juiste producten aan de slag te gaan en de correcte werkwijzen te hanteren. Zo heeft elk type ondergrond een aangepast verfsysteem. Voor geglazuurde tegels, beton en minerale pleister moet u telkens anders, maar steeds nauwgezet te werk gaan. Er zijn ook heel wat verschillende verftypes op de markt. Zo bestaan er onder andere fysische drogende verven, siloxaanverven en minerale verven. Elk verftype heeft zo zijn eigen kwaliteiten, voor de perfecte match tussen verf en ondergrond vraagt u dus best advies aan een expert.

Advies op maat van uw project

Laat u dit delicate werkje liefst over aan professionals? De Roo luistert steeds naar uw wensen. Vertel ons uw ideeën en het budget dat u daarvoor in gedachten had en we gaan voor u aan de slag. Dankzij onze uitstekende productkennis en jaren ervaring zijn wij de partner die u nodig hebt voor al uw gevel(schilder)werken. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.