Hoe onderhoudt u uw Mortex?

Net zoals uw auto, moet ook uw Mortex één keer per jaar een flinke onderhoudsbeurt krijgen. Wilt u uw werk verlichten? Dan draagt u best ook doorheen het jaar goed zorg voor de Mortex. In dit artikel geven we u enkele tips en tricks om de vloeren en/of muren in uw woonkamer, badkamer of keuken in Mortex goed te onderhouden.

Mortex is een onderhoudsvriendelijk materiaal

In ons blogartikel ‘Met Mortex worden uw interieurdromen werkelijkheid’ kwam u alles over Mortex te weten. We vertelden u al dat Mortex eenvoudig te onderhouden is en daarom ideaal is als vloer- en muurbekleding in huis. Toch moet u ook dit slijtvast en ondoordringbaar materiaal, net zoals natuursteen, beschermen tegen vlekken. Het basisonderhoud van Mortex is redelijk simpel: wekelijks stofzuigen en maandelijks reinigen met water en natuurzeep of azijn volstaat.

Jaarlijkse grondige onderhoudsbeurt

Toch is het belangrijk om minstens één keer per jaar een grondig onderhoud te doen. Hoe dat onderhoud eruit moet zien, hangt af van de bescherming die in de laatste fase werd aangebracht:

  • Is uw Mortex vernist met BIPUR & BEALWAX? Dan is het beter om een neutraal reinigingsmiddel te gebruiken.
  • Is Uw Mortex behandeld met REPELOIL? Dan is uw Mortex gevoeliger voor zuren en vetten. Een regelmatige reiniging met een spons of doek met milde voedende zeep (zonder bijtende bestanddelen) of FINISH SA TR volstaat.

Om de ondergrond te voeden, is het aan te raden om de oppervlaktes een keer per jaar te behandelen met REPELOIL of BEALWAX. Vooraleer u het product op de ondergrond aanbrengt, verwijdert u best eerst vuil met FINISH SA TR en kalk met witte azijn (ook wel crystal azijn genoemd). Verdun de FINISH SA TR of azijn in warm water en breng het mengsel aan op de Mortex. Laat een tijdje intrekken en reinig vervolgens met proper water en een zachte spons. Doordrenk daarna een doek, borstel of roller in de olie of wax en breng het zorgvuldig aan op het volledige te behandelen oppervlak. Om druppels en plekken te vermijden, is het belangrijk om de olie- of waxrestanten met behulp van een witte katoenen doek grondig te verwijderen.

Ziezo, nu ziet uw Mortex er weer als nieuw uit!

Onderhoud Mortex

Deze klant is alvast enthousiast over onze onderhoudsservice

C. Van Damme: “Onze hammam in Mortex was dringend toe aan een opfrisbeurt. Daarbij werd de deskundigheid van De Roo bijzonder gewaardeerd. Na een grondige reiniging en behandeling overtrof het resultaat al onze verwachtingen. Het water parelt van de muren, onze hammam is weer als nieuw! Proficiat aan het team van De Roo voor dit fantastische resultaat!”

Wilt u meer info over de nodige producten? Of wilt u een afspraak voor een onderhoudsbeurt inplannen? Neem dan zeker contact met ons op. Wij helpen u graag verder.